Vos Training & Coaching

Ontwikkelen: Bewustwording van keuzevrijheid

Particulieren

Personal Coaching

Ben jij iemand die moeilijk NEE kan zeggen?
Slaap jij op zondagnacht slecht als je maandag weer moet beginnen?
Heb je een leidinggevende functie, maar wordt jouw boodschap niet altijd uitgevoerd?
Ben je de laatste tijd snel emotioneel en snap je niet zo goed waarom?
Raak je van slag als dingen niet gaan zoals jij dat wilt of...
..... ?

Afhankelijk van jouw thema, kun je bij mij een of meerdere coachsessies krijgen van ca. 75 minuten. De sessies zullen leiden tot inzicht in jezelf en bewustwording hoe jij het heft weer in eigen handen kunt nemen.

Ik maak tijdens de coachsessie o.a. gebruik van:

* Therapie in beeld
* NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren
* TA: transactionele analyse
* Lichaamswerk
* Systemisch werk

Kosten: € 125,-- per sessie


Kindercoaching

Ieder kind heeft zijn eigen unieke manier van informatie verzamelen, verwerken en reproduceren.
Door te veel prikkels van buiten of van binnenuit ontstaat er makkelijk chaos in het hoofd.

Voor kinderen die een vol hoofd hebben of chaos in hun hoofd, en daarom de goede antwoorden niet meer terug kunnen vinden, is Matrixcoaching een succesvolle methode. Met behulp van de Matrixmethode kan ieder kind op zijn eigen unieke manier opnieuw structuur aanbrengen in zijn of haar hoofd. Hierdoor ontstaat rust, balans en ruimte voor nieuwe dingen.

De Matrixmethode kan veel effect hebben bij kinderen met faalangst, negatief zelfbeeld, dyslexie, discalculie, slaapproblemen, verdriet, leerproblemen.

Bij bovenstaande problemen komen vaak ook sociale en lichamelijke problemen voor zoals bijvoorbeeld geen vriendjes hebben of buikpijn.

De Matrixcoaching bestaat uit een trajaect van 3 coachsessies van één uur. Minimale leeftijd: 9 jaar.

De kosten voor dit traject zijn € 300,--


Klik hier voor het maken van een afspraak


Basiscursus NLP

De basiscursus communicatie is een kennismaking met NLP. Je gaat je in deze cursus een aantal communicatietools eigen maken. Naast stukjes theorie ga je gelijk in groepjes oefenen en ervaren wat het effect is.

Door je bewust te worden wat het effect van jouw communicatie is, kun je veranderingen direct invoeren om andere effecten te krijgen.

Ook zul je door de cursus anders naar jezelf en je omgeving gaan kijken en luisteren. Je leert feedback te geven en ontvangen. Bovendien word je je bewust hoe je zonder oordeel met jezelf en de ander om kunt gaan.

Dit alles gaat ervoor zorgen dat je beter in contact komt met jezelf en je omgeving.

Mensen die de cursus gevolgd hebben geven de volgende punten als feedback:


 • beter contact met mijzelf en mijn omgeving
 • kan mijzelf nu van denken naar doen brengen
 • bewust geworden, van mijn non verbale communicatie, mijn stem en hoe ik deze in kan zetten
 • ben gaan focussen om mijn doel te bereiken
 • ben mij bewust geworden van mijn voorkeursysteem en dat van anderen en weet nu hoe ik dan wel contact kan maken
 • ik ervaar veel meer rust
 • kan nu afstand nemen van situaties of juist in een situatie gaan staan
 • kan mijn belemmeringen omzetten in hulpbronnen zodat ik mijn doel wel bereik


De cursus wordt 5 weken achter elkaar op een doordeweekse middag gegeven van 13.30 - 16.30 uur. Er is geen voorkennis nodig.


Kosten: € 350,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de basiscursus


NLP 6-daagse

De NLP 6-daagse is een vervolg op de basiscursus. In deze cursus brengen we een verdieping aan op de onderwerpen uit de basiscursus. Je krijgt daarnaast nieuwe modellen en we richten we ons meer op jouw persoonlijke ontwikkeling. Wat geloof jij over jezelf en je omgeving en hoe kun je belemmerende overtuigingen veranderen? Wat zou het je opleveren als jij trouw wordt aan jezelf en vanuit je eigen kracht gaat handelen?

Je gaat dit in de cursus bereiken door vaardigheden in jezelf te ontdekken en te ontwikkelen, en door andere keuzes te maken in je overtuigingen. We reiken je technieken en modellen vanuit NLP aan die je hierbij gaan helpen.

Een onderdeel van de cursus is een paardenworkshop, waar je kunt ervaren hoe een paard jou bewust maakt van jouw ‘programma’s’.

De cursus vindt gemiddeld één keer per drie of vier weken plaats op een doordeweekse dag van 14.00 - 21.00 uur. Totaal 6 dagen en één dagdeel van 13.00 - 17.00 uur voor de paardenworkshop.


Kosten: € 1.050,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de NLP 6-daagse


Vervolg 6-daagse

In de vervolg 6-daagse draait het allemaal om verbinding. Verbinding met jezelf, met je omgeving en met alle systemen, waarvan jij onderdeel bent. Met behulp van grote en kleine opstellingen ga je ervaren hoe jij in verbinding bent met jouw systemen. Een opstelling maakt patronen zichtbaar, waar je mogelijk in verstrikt bent geraakt en die je nu in je huidige leven belemmeren. Je krijgt nieuwe inzichten en handvatten ten aanzien van je gevoel en gedrag in het hier en nu.

Met behulp van transactionele analyse ga je ontdekken hoe het komt dat je steeds opnieuw belandt in een bepaald gedrag. Wat maakt dat je bij bepaalde personen of in bepaalde situaties telkens weer in een slachtofferrol schiet? Of juist steeds weer de neiging hebt om de ouderrol op je te nemen? De ouder-, volwassen- en kindrollen komen aan de orde, die helder maken wat er gebeurt tussen jou en de ander. Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen.

Je onderzoekt daarnaast je script, jouw levensplan over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet.

Ook zullen we aandacht besteden aan lichaamswerk. Met gerichte oefeningen ontdek je wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Door anders te ademen en te bewegen, wordt je lichaam ‘wakker’, zodat je levensenergie weer vrij kan stromen.

We zullen bovengenoemde thema’s ondersteunen met bekende en nieuwe handvatten vanuit NLP.

De cursus vindt gemiddeld één keer per drie of 4 weken plaats op een doordeweekse dag van 14.00 - 21.00 uur. Totaal 6 dagen.


Kosten: € 1.050,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de vervolg 6-daagse


Coachopleiding

Wil jij zelf coachen/begeleiden en wil jij vanuit jouw visie en ervaringen bouwen aan een eigen specifieke coachrol, dan is deze coachopleiding iets voor jou.

De stof die je tot en met de vervolg 6-daagse gehad hebt, gaan we verdiepen, uitbreiden en als coach benaderen.

Hoe voer je coachgesprekken met bekende en met nieuwe technieken? Hoe leer je de ander ‘lezen’? Hoe kun je de verschillende interventies inzetten, aangepast aan de hulpvraag van de cliënt?

Tijdens de opleidingsdagen behandelen we theorie, doen we verschillende groepsoefeningen en 1 op 1-oefeningen en hebben we aandacht voor het geven van feedback aan elkaar vanuit verschillende posities.

Aan het eind van de opleiding kun je verschillende coachtechnieken inzetten in 1 op 1-gesprekken. Je hebt zelf verschillende soorten interventies ervaren en je maakt onderbouwde keuzes voor de interventies die je inzet. Je bent je bewust van je eigen stijl en vaardigheden en de effecten daarvan, je kent je eigen valkuilen en je kunt hierop inspelen.

De coachopleiding is voor cursisten die bij ons de vervolg 6-daagse hebben gevolgd of een gelijkwaardige opleiding.

De opleiding vindt gemiddeld één keer per drie of vier weken plaats op een doordeweekse dag van 14.00 - 21.00 uur. Totaal 10 dagen.


Kosten: € 1.700,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de coachopleiding


Trainersopleiding

Wil jij het beste uit jezelf halen als trainer?
Wil je weten hoe je groepsleden kunt stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is deze trainersopleiding iets voor jou.

Je gaat je trainerskwaliteiten ontwikkelen in je eigen vakgebied. Hoe kom jij over in de rol van trainer? En hoe reageert de groep op jou? Hoe ga je om met weerstand? Wat zijn jouw sterke punten en hoe kun je jouw sterke punten optimaal inzetten tijdens de training?

Daarnaast besteden we aandacht aan het opzetten van een goede training, van voorbereiding tot evaluatie.
Ook komen verschillende werkvormen aan de orde, zodat je zelf ervaart wat het effect is van de manieren waarop jij kennis kunt overbrengen. Je brengt het geleerde in de praktijk door steeds je eigen mini-training te geven in deze trainersopleiding.

Aan het eind van de opleiding kun je verschillende technieken inzetten voor een groep.
Je hebt zelf verschillende soorten interventies ervaren en je maakt onderbouwde keuzes voor de interventies die je inzet. Je bent je bewust van je eigen stijl en vaardigheden en de effecten daarvan, je kent je eigen valkuilen en je kunt hierop inspelen.

De gehele trainersopleiding bestaat uit totaal 10 dagen. We hebben deze opgesplitst in 5 blokken van 2 dagen met elke keer een thema en met tussen de dagen door enkele weken oefentijd. Op dag 1 krijg je opdrachten mee die je op dag 2 presenteert voor de groep. We verwachten dus een actieve houding van elke cursist.

De trainersopleiding is voor cursisten die bij ons de vervolg 6-daagse hebben gevolgd of een gelijkwaardige opleiding.

De opleiding vindt gemiddeld één keer per drie of vier weken plaats op een doordeweekse dag van 14.00 - 21.00 uur. Totaal 10 dagen.

Kosten: € 1.700,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de trainersopleidingWorkshop: Tafelopstelling met poppetjes

Wil je inzicht en antwoorden in jouw specifieke situatie?
Wil je inzicht in je gedrag en hoe je je anders kunt gedragen?
Dat kan ……… met een “Tafelopstelling met poppetjes”

Door het neerzetten van jouw situatie met “poppetjes”, die symbool staan voor dingen en personen in jouw omgeving, worden situaties op tafel zichtbaar gemaakt. Ook de relatie met jezelf. Inzichtelijk wordt of je eerlijk en trouw bent naar jezelf toe, sta je toe om te voelen en te denken wat jij wilt…….of pas jij je aan?
Je kijkt letterlijk op afstand naar jezelf en de personen of dingen waar je tegenaan loopt. Je wordt je bewust hoe je iets anders kan doen, de keuzes die je hebt en de verschillende rollen die je aanneemt.

De workshop is geschikt voor cursisten die bij ons minimaal de basiscursus NLP hebben gevolgd of een gelijkwaardige opleiding.
Hij duurt 1 dag en wordt gegeven van 10.00 tot 17.00 uur.

Je krijgt deze dag cursusmateriaal, certificaat, koffie/thee en uitgebreide lunch.

Kosten: € 170,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de workshop


2-Daagse workshop: Gelaatkunde en NLP

Gelaatkunde is praktische mensenkennis. Dat wat je in je gezicht ziet, is wat je uitdraagt naar de buitenwereld. Door te kijken naar de buitenkant van iemands lichaam en gezicht kun je informatie krijgen over iemands karakter, persoonlijkheid, talenten, sterktes en zwaktes.

Het is een prachtige aanvulling op NLP: een extra visueel handvat om dingen bij jezelf en anderen te herkennen, te begrijpen en anders te gaan filteren. En net zoals bij NLP, is integriteit van het grootste belang. Door middel van open vragen moet je controleren wat je constateert.

In deze kennismakingsworkshop komen op dag 1 aan de orde:

 • De verticale tweedeling van het gezicht: privé en werk;
 • De horizontale driedeling van het gezicht: voelen, denken en doen;
 • Het voorhoofd: je denkwijze; zit je veel op de ‘hoe’, de ‘wat’ of denk je meer in ‘waarom’;
 • De wenkbrauwen: je overtuigingskracht;
 • De ogen: de manier waarop je de wereld inkijkt;
 • De neus: je zelfverwezenlijking;
 • De mond: je verlangen.

Op dag 2 komen aan de orde:

 • De hoofdvormen: mentale en fysieke capaciteiten;
 • De oren: blauwdruk van de mens;
 • De wangen en jukbeenderen: weerstand en manier van communiceren;
 • De kaken: daadkracht;
 • De kin: impuls om iets te gaan doen.


Het is onmogelijk om in twee dagen elk item uitgebreid te behandelen. Ik heb er daarom voor gekozen om bij elk item ongeveer drie herkenbare thema’s te pakken, die je meteen praktisch kunt herkennen en of gebruiken in je werk of privé.

Je gezicht kan je bijvoorbeeld vertellen hoe het komt, dat je steeds weer tegen dezelfde innerlijke conflicten aanloopt. Het vertelt je ook waarom het voor jou zo'n uitdaging kan zijn om je gevoel te uiten en waarom je in je denken blijft hangen. Ook laat je gezicht zien of je veel impulsen hebt om dingen te doen en hoe jij met jouw en met andermans grenzen omgaat. We gaan op een integere, respectvolle manier nar het gelaat van onszelf en de ander kijken om onszelf en de ander nog beter te begrijpen.


De workshop duurt 2 dagen en wordt gegeven van 10.00 tot 17.00 uur.
Inclusief koffie/thee, versnaperingen, een heerlijke lunch en cursusmateriaal.


Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal een basiscursus NLP gevolgd hebt en dat je open vragen kunt stellen, feedback kunt geven en ontvangen, een fair witness houding kunt aannemen en met de aandacht bij de ander kan blijven.

Kosten: € 350,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de workshop


Workshop: Haarlezen en NLP

Waarom wil ik ineens mijn haren knippen, krullen of in een andere kleur verven?
Hoezo wil ik steeds een ander kapsel of heb ik ditzelfde kapsel al jaren?
Ken je het gezegde: ‘Als je haar maar goed zit…”?

Je haar vertelt heel veel over je persoonlijkheid.
Als je veel verandert van haarkleur en kapsel, kan dat zomaar betekenen dat je continu actief bent in je hoofd en eigenlijk nog niet precies weet welke richting je wilt gaan.

Het ‘lezen van haar’ is net als het lezen van het gelaat, de hoofdvormen en de lichaamsbouw onderdeel van de Siang Mien, de Chinese kunst van gezichten lezen.
Haarlezen zegt iets over hoe de energie van een persoon op dat moment.

Een aantal keren per jaar geef ik een kennismakingsworkshop.
In deze workshop gaan we, aan de hand van wat je waarneemt aan iemands hoofdhaar, vragen stellen om op een andere manier het contact met de ander te versterken. Het wordt een interactieve dag, waarbij we veel bij elkaar gaan kijken, naar elkaar luisteren en doen.

Laat je verwonderen door wat je allemaal aan haar kunt zien. Voorwaarde voor deelname is dat je goed kunt luisteren en open vragen kunt stellen.

De workshop duurt 1 dag en wordt gegeven van 10.00 tot 17.00 uur.

Er is voldoende koffie/thee, versnaperingen, een uitgebreide lunch en aan het eind van de dag krijg je een hand-out, zodat je meteen zelf de volgende dag kunt gaan oefenen.


Kosten: € 170,--


Klik hier voor cursusdata

Klik hier om je aan te melden voor de workshop